Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Ierarhe Nectarie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi.
"Înainte de a-ţi trimite crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreptatea Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o în mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce. Ţine-o bine, şi urcă de pe Golgota spre Înviere!"

joi, 25 iulie 2013

Șapte beneficii ale pepenelui galben pentru sănătate


Pepenele galben conține multă apă (aproximativ 95%) și de asemenea este foarte bogat în vitamine și minerale. Astfel, pepenele galben ajută întreg metabolismul, curăță rinichii și ajută în tratarea multor boli. Conține puține calorii și este foarte bogat în vitamine și minerale esențiale.
Aproape că nu conține deloc grăsimi sau grăsimi saturate și astfel, pepenele galben devine alegerea ideală pentru o gustare hrănitoare și sănătoasă.

Mai jos vă prezentăm șapte beneficii ale pepenelui galben asupra sănătății.

1. Previne cancerul
Pepenele galben conține carotenoizi, substanțe care ajută foarte mult la prevenția cancerului, reducând mai ales riscul de cancer la plămâni.

2. Previne atacul de cord și bolile de inimă
Pepenele galben conține un anticoagulant care se numește adenosina și care împiedică formarea de chiaguri pe vasele de sânge ce provoacă boli de inimă sau chiar atac de cord. Consumul de pepene galben ajută la fluidizarea circulației sangvine, având un rol important pentru sănătate.

3. Este foarte bun pentru digestie
Apa pe care o conține pepenele este foarte bună pentru digestie. Mineralele pe care le conține ajută în cazul hiperacidității.

4. Este foarte bun pentru o piele sănătoasă
Pepenele galben conține colagen, o componentă foarte benefică pentru structura celulelor din toate țesuturile organismului, dar mai ales pentru celulele pielii. Colagenul ajută foarte mult la refacerea structurii pielii după un accident sau în cazul arsurilor solare.

5. Curăță rinichii
Pepenele galben are proprietăți diuretice importante, de aceea ajută foarte mult în bolile de rinichi. De asemnea, ajută în tratarea eczemelor. Cel mai indicat este să mâncăm pepene galben dimineața, mai ales în aceste dimineți călduroase de vară.

6. Te energizează
Pepenele galben conține un complex de vitamina B, care este responsabilă cu creșterea nivelului de energie în corpul nostru. De aceea, dacă mănânci pepene galben, te vei simți energizat/ă.

7. Ajută în curele de slăbire
Pepenele galben este un aliment ideal pentru persoanele care vor să slăbească, datorită conțintului scăzut de sodiu, grăsimi, colesterol și a nivelului scăzut de calorii – o porție de pepene galben conține doar 48 de calorii. De asmenea, îndulcitorul natural pe care acesta îl conține, înlocuiește tentația de a consuma dulciuri cu un nivel crescut de calorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu